Valdres Energi logo 2020 mob RETINA

Aktuelt

Aktuelt
Nå er vi stolt Miljøfyrtårn!

Nå er vi stolt Miljøfyrtårn!

Under Generalforsamlingen i Valdres Energi 11. juni overrakk ordfører Knut Arne Fjelltun det synlige beviset på at konsernet tar miljøvennlige valg og bærekraftig utvikling på alvor.

Gjennom sertifiseringsprosess har konsernet Valdres Energi bevist sitt engasjement for å ta miljøvennlige valg og bærekraftig utvikling på alvor.

Det har vært en omfattende prosess å oppnå sertifiseringen, siden morselskapet og de tre datterselskapene, Griug, Valdres Energi Entreprenør og Valdres Energi Vekst inngår i konsernet. Å få alle selskapene med deres virksomheter til å oppfylle sertifiseringskravene har vært en utfordrende oppgave.

I sin tale uttrykte Bjørg Brestad, konsernsjef i Valdres Energi, stolthet over utmerkelsen. "Dette diplomet er en bekreftelse på vårt langsiktige arbeid for å integrere miljøhensyn i alle våre prosesser. Mange tiltak styrker både bedriftenes lønnsomhet og produktkvalitet. Vi er forpliktet til å fortsette å forbedre oss og å være en pådriver for bærekraftig utvikling i vår bransje," sa Brestad.

Parallelt med Miljøfyrtårnsertifiseringen har Valdres Energi arbeidet med konsernets bærekraftstrategi. I den har konsernet klare ambisjoner om å være en pådriver i det grønne skiftet i Valdres. Valdres Energi skal bidra med grønn omstilling og redusere miljø- og klimaavtrykket, og tiltakene som skal gjennomføres er helt i tråd med kravene til Miljøfyrtårnsertifikatet.

Ordfører Knut Arne Fjelltun som overleverte diplomet, roste Valdres Energi for deres helhetlige og målrettede innsats. "Det er inspirerende å se hvordan Valdres Energi har integrert bærekraft i sin forretningsmodell. De er et veldig godt eksempel på hvordan næringslivet kan bidra til en grønnere fremtid," uttalte Fjelltun.

Fjelltun kunne samtidig opplyse om at Valdres Energi er bedrift nr. 36 i Nord-Aurdal kommune som nå er miljøfyrtårnsertifisert, og Nord-Aurdal kommune er på 13.-plass blant landets kommuner med flest miljøfyrtårnsertifiserte bedrifter i forhold til antall innbyggere.

Fjelltun avsluttet med at Miljøfyrtårndiplomet er et forpliktende bevis på Valdres Energi vil fortsette sitt målrettet arbeid med å redusere miljøavtrykket og fremme en mer bærekraftig fremtid for alle.

Dato
17/06-2024
Publisert av
Anne Kristin Medhus
cross