Valdres Energi logo 2020 mob RETINA
Valdres Energi logo 2020 mob RETINA
Forside
/
Siste nytt
/
Tonje er Valdres Energi sin første trainee
Valdres Energi designelement grønn

Tonje er Valdres Energi sin første trainee

TRAINEE INNLANDET VAR LØSNINGEN

Valdres Energi ønsket seg ung arbeidskraft med kompetanse som er vanskelig å få tak i her i distriktet. For å få tak i dette, valgte vi i 2020 å bli medlem i Trainee Innlandet for å styrke våre sjanser i kampen om unge nyutdannede.

Tonje2
Tonje

MIDT I BLINKEN

Jeg er oppvokst i Valdres, men bodde i Kongsberg da jeg kom over stillingsutlysningen The Assessment Company hadde publisert på vegne av Valdres Energi. Før dette hadde jeg aldri vurdert å søke som trainee og hadde lite kunnskap om ordningen.

Opplegget hørtes veldig interessant ut og siden jeg lengtet litt «hjem», var jeg ganske kjapp med å sende inn en søknad. Etter flere tester, en praktisk oppgave og et intervju, ble det til slutt jeg som var den heldige som fikk tilbud om jobb hos Valdres Energi Vekst.

Jeg har utdanning innen blant annet økonomi, media og ledelse i tillegg til at jeg har en bachelorgrad i nyskaping og samfunnsutvikling. Dette bachelorstudiet har gitt handlingsrettet kunnskap om utviklingsarbeid generelt og næringsutvikling spesielt, samt bærekraftig ressursbruk, mobilisering og det å «så frø» og drive utvikling nedenfra og opp. Jeg valgte denne utdanningen fordi jeg er opptatt av samfunn og miljø, og jeg ønsket å bidra med fremtidig verdiskaping i dalen vår, og få en utdanning som gir muligheter for en spennende jobb med mening. Det håper jeg at jeg får store muligheter til i løpet av de neste to årene nå som jeg er ansatt som trainee i økonomi og administrasjon i Valdres Energi Vekst. Her skal jeg få bryne meg på mange ulike oppgaver og få lære mye, og samtidig håper jeg at jeg kan tilføre Valdres Energi like mye verdi tilbake.

Etter to måneder og vel så det som trainee i Valdres Energi, har jeg fått flere daglige rutineoppgaver som jeg har ansvar for, i tillegg til at jeg får være med på flere spennende prosjekter og møter. Jeg får altså lære konsernet å kjenne fra flere ulike sider på samme tid, og det er denne bredden av nye erfaringer på kort tid som er noe av det unike og fine med traineeordningen.

Vi håper at flere bedrifter i Valdres vil få øynene opp for traineeordningen slik at flere unge med høyere utdanning og verdifull kompetanse kan trekkes til dalføret vårt og bidra til videre utvikling og verdiskaping for lokalsamfunnet.

- Tonje (28)

HVA ER EN TRAINEE?

En trainee i Innlandet har minst fire års høyere utdanning og maks to års relevant arbeidserfaring etter fullførte studier. Her er det altså en gyllen mulighet for yngre arbeidssøkere å lande stillinger som ofte går til søkere med flere års erfaring.

De fleste traineene rekrutteres i forbindelse med det ordinære opptaket som har søknadsfrist i januar, men det er også muligheter for alternative traineeløp med et opplegg som er tilpasset bedriftens behov.

I et traineeløp er man i løpet av to år innom én, to eller tre av medlemsbedriftene – avhengig av hvor mange medlemsbedrifter som ønsker nettopp din kompetanse.

KOMPETANSEPROGRAMMET

I tillegg til full jobb med full lønn, har man i traineeperioden 18 samlinger i forbindelse med kompetanseprogrammet i regi av The Assessment Company. Her møtes alle traineene i samme kull, og i løpet av disse to årene får man være en del av et program der man blant annet lærer å bygge på sine relasjonelle egenskaper, med fokus på personlig vekst, utvikling og nettverksbygging.

Det å være en del av Trainee Innlandet gir en unik start på karrieren med verdifulle erfaringer, og man får et sterkt apparat rundt seg som sørger for kontinuerlig utvikling og kompetanseheving.

TRAINEE INNLANDET

Trainee Innlandet har landets eldste regionale traineeprogram og har eksistert i over 20 år. Foretaket er et samvirke som holder til på Hamar og eies av alle medlemsbedriftene i regionen.

Til daglig blir Trainee Innlandet drevet av en ekstern aktør, og siden 2017 har dette vært The Assessment Company. Det er de ansatte i dette selskapet som har ansvaret for rekrutteringen og for organisasjons- og kompetanseutvikling, og dette er noe de har spisskompetanse på.

MEDLEMSBEDRIFTENE

Som medlemsbedrift i Trainee Innlandet blir man en del av et nettverk som styrker bedriftens posisjon i kampen om nyutdannede mennesker med høy kompetanse. Hele prosessen foregår i samarbeid med The Assessment Company, som tar seg av det meste og matcher bedriften med de kandidatene de mener vil passe best inn i rollen og bedriften.

Valdres Energi fikk først høre om traineeprogrammet gjennom en bekjent i et annet energiselskap, som hadde gode erfaringer med bruk av trainee rekruttert gjennom Trainee Innlandet.

Vi i Valdres Energi hadde lenge sett et behov for en ekstra ressurs i administrasjon og økonomi, og vi så at Trainee Innlandet kunne tilfredsstille de behovene vi hadde. For oss var det avgjørende at Trainee Innlandet har tilgang til unge, nyutdannede med fersk kunnskap, fordi med høy gjennomsnittsalder i konsernet var ønsket å ansette en yngre person.

Videre var det for oss interessant å være en del av det nettverket som Trainee Innlandet tilbyr, samt at de bistår med rekrutteringsprosessen og har en database med gode kandidater.

Det var god respons på stillingsutlysningen som ble publisert, og det kom inn 17 gode søknader på stillingen. Rekrutteringen skjedde raskt og smidig og det tok ikke mange dagene fra søknadsfrist til intervjuer og tilbud om ansettelse.

ORDNINGEN I DAG

Ordningen blir stadig mer populær. I år var det nesten 400 søkere på 20 ledige stillinger!

I år ble rekrutteringsdagen gjennomført på digitalt vis, og etter tester og intervjuer ble det tilbudt stilling til de 21 best egnede kandidatene.

UTVELGELSE OG BEDRIFTENES BEHOV

Hva bedriftene har behov for kan variere fra år til år. Under utvelgelsen er både vitnemålet og hvem man er som person av interesse. Tidligere arbeidserfaring, hva man er engasjert og interessert i, personlige egenskaper og særegenheter er alt av stor interesse når The Assessment Company ser etter de best egnede kandidatene til de ledige stillingene hos medlemsbedriftene.

Les mer om Trainee Innlandet her: https://traineeinnlandet.no/

Les mer om The Assessment Company her: https://theac.no/

Dato:
23/03/2021
Publisert av:
Tonje
Valdres Energi designelement grønn
menu